TROBAR FITXERS PDF O EN D’ALTRES FORMATS

Els resultats de cerca inclouen el tipus de format del document trobat. Per indicar que un resultat concret és un arxiu PDF davant d’una pàgina web, [PDF] apareix en blau davant del títol. Fent clic sobre l’enllaç del títol a la dreta de [PDF] s’accedeix al document.

Tot i que els arxius PDF no apareixen tan sovint com els arxius HTML, sovint contenen informació d’alta qualitat que no són disponibles en cap altre lloc. Per tant, en molts casos, ens pot resultar útil cercar només arxius en aquest format, ja que d’aquesta manera estrenyem la cerca i trobem documents de més valor. Moltes vegades els documents en format PDF, tenen un valor afegit, ja que són documents produïts per institucions acadèmiques.

També es pot accedir a l’obtenció en exclusiva d’arxius en aquest format des de l’opció de cerca avançada.

També podem jugar amb la cerca de documents en d’altres formats, per exemple, si ja sabem que el que busquem està en format “Microsoft Powerpoint”, hi podem accedir amb més facilitat amb aquesta opció de cerca.

També podem accedir a aquest tipus de documents teclejant darrera dels termes cercats filetype:ppt. O si no volem que apareguin aquest tipus de format o uns altres, teclejar-ho amb un signe negatiu al davant. Per exemple: “canvi climàtic” –filetype:ppt.

“Portable Document Format”. Es tracta d’un format estàndard de documents digitalitzats que es poden consultar amb una aplicació d’Acrobat.