Ús de cometes

Per trobar una frase exacta podem utilitzar l’ús de cometes. Si simplement posem els termes l’un darrera l’altre el motor de cerca els busca sense tenir en compte l’ordre, en canvi amb l’ús de cometes ens assegurem que apareixeran junts i en aquest ordre en els documents.Aquesta opció pot ser útil a l’hora de buscar el títol d’un llibre, un article, un poema o una cançó.

Per exemple, teclejant: “El diari blau de Carlota” et remet a 51 pàgines, la primera de les quals és una ressenya dels llibre a la pàgina de l’editorial que l’ha editat.

Per exemple, si busco la lletra de la cançó Boig per tu de Sau. Teclejo “boig per tu” i obtindré molts de resultats (més de 50.000), però els primers em remetran a la lletra de la cançó, si és el que m’interessa en aquest cas.

També cal tenir en compte que molts professors quan sospiten que un alumne ha copiat un treball de manera literal de la xarxa, teclegen una de les frases sospitoses entre cometes i arriben fàcilment a la pàgina que ha estat plagiada, i sense cap referència a la bibliografia.