ESTRÈNYER I AMPLIAR LA CERCA

Què faig quan una cerca amb el Google em dóna molts més resultats dels que sóc capaç d’assimilar?

D’entrada miro les primeres entrades i si no trobo el que m’interessa, estrenyo la cerca simplement afegint més paraules a la finestreta de cerca. No cal tenir por de posar massa paraules, si el cercador ens dóna pocs resultats, sempre som a temps d’ampliar la cerca.

Un dels problemes amb què ens trobem sovint quan fem cerques és que obtenim més resultats dels que podem analitzar. En aquests casos és recomanable estrènyer la cerca. Per fer-ho amb el Google és suficient d’anar afegint termes a la nostra demanda de cerca, d’aquesta manera obtindrem menys resultats. És important tenir en compte que:

Una qüestió important a tenir en compte és la següent:

Així, si vols obtenir més resultats, treu paraules de la finestra de cerca, i al contrari, si vols obtenir menys resultats afegeix-hi més paraules.

Per exemple si busquem informació sobre: “La immigració arribada amb pasteres a les costesespanyoles durant el 2005”, trobarem els resultats següents segons el nombre de paraules que introduïm a la finestreta de cerca.

Termes cercats

Resultats

immigració pasteres costes espanyoles 2005

42

immigració pasteres costes espanyoles

116

immigració pasteres costes

310

immigració pasteres

1.050

immigració

1.400.000

Per exemple, si busco poemes de Joan Maragall, i vull triar-ne un per llegir a classe, trobaré els següents resultats, utilitzant un terme, dos, tres o quatre:

Termes cercats

Resultats

maragall

481.000

maragall joan

314.000

maragall joan poemes

25.800

maragall joan poemes poema

9.840

Un altre exemple: si busquem informació sobre el canvi climàtic, puc teclejar “canvi climàtic”, però obtindré molts resultats, uns 111.000. En canvi, si estrenyo la cerca, amb altres termes relacionats, sobre els quals m’interessi tenir informació obtindré els resultats següents:

Termes cercats

Resultats

“capa d’ozó”

10.300

“capa d’ozó” “escalfament del planeta”

43

“capa d’ozó” “escalfament del planeta” “augment del nivell del mar”

5

Una altra manera de restringir la cerca és utilitzar les diferents possibilitats de cerca que ofereix el motor. Per exemple:

Segons el tipus d’informació que cerquem ens serà molt més fàcil de trobar, si activem aquests paràmetres.

Si per contra, no trobo el que busco perquè no obtinc prou resultats, hauré d’ampliar la cerca, utilitzant noms més genèrics dels que he utilitzat o utilitzant l’operador booleà OR. En aquest cas, busca pàgines relacionades.